expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ ΚΑΣΕΤΟΦΩΝΟ ΣΕ MP3





Πώς να μετατρέψετε μουσική από κασετόφωνο σε MP3



Για πολλούς, MP3 είναι η τέλεια ψηφιακή μορφή μουσικής.
Μουσική σε αυτήν τη μορφή ακούγεται παρόμοια με ποιότητα CD μουσικής.
MP3 αρχεία είναι πολύ μικρότερα από το κανονικό αρχείο CD WAV και η χρήση MP3 είναι ελεύθερη.

Φαίνεται ότι το μόνο μειονέκτημα της χρήσης MP3s είναι το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της μουσικής μας

αποθηκεύενται σε μέσα που δεν είναι συμβατά με τους υπολογιστές μας και με MP3 players.

Αυτά τα μέσα περιλαμβάνουν δίσκους βινυλίου και κασέτες ήχου. Αν ψάχνετε για ένα γρήγορο και εύκολο τρόπο

για να μετατρέψει κασέτες σας σε MP3, για να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική στον υπολογιστή σας, το MP3 player ή iPod,
εδώ είναι μερικές συμβουλές.


Για την εγγραφή ήχου από κασετόφωνό σας σε μορφή MP3 θα πρέπει πρώτα να χρειαστούμε μερικά πράγματα:
  1. Ένας υπολογιστής με μια κάρτα ήχου
  2. Μια εφαρμογή που γράφει σε αρχεία WAV (ορισμένες φορές αποκαλείται Ripping πρόγραμμα, Το τέστ έγινε με το πρόγραμμα magic music Record Pro. Η εφαρμογή δέχεται τον ήχο από το κασετόφωνο και την μετατρέπει σε μορφή Mp3)
  3. Εφαρμογή για να αλλάξετε τη μορφή ενός αρχείου WAV σε ένα αρχείο MP3 (που ονομάζεται "κωδικοποιητής")
  4. Ένα καλώδιο με ένα 1 / 8”  μίνι βύσμα για κάθε άκρο


    Τώρα που έχετε όλα τα συστατικά που απαιτούνται για να μετατρέψει επιτυχώς κασέτες σας σε MP3 format, ακολουθήστε τα γρήγορα βήματα:
    • Συνδέστε το mini φις με την έξοδο ακουστικών του δέκτη, που είναι συνδεδεμένο με τo κασετόφωνο ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υποδοχή ακουστικών που είναι ενσωματωμένη συσκευή αναπαραγωγής ήχου στο κασετόφωνό σας..
    • Συνδέστε την άλλη άκρη του καλωδίου στην υποδοχή Line In της κάρτας ήχου (αυτή η είσοδος είναι συνήθως Μπλέ).
    • Ξεκινήστε το κατάλληλο λογισμικό σας (Ripping) στον υπολογιστή σας για ηχογράφηση παίρνοντας σήμα από την είσοδο Line In. Την ίδια στιγμή, πατήστε το πλήκτρο ¨play¨ στο κασετόφωνό σας. Η μουσική του κασετόφωνού σας θα πρέπει να εγγράφεται στον υπολογιστή σας σε πραγματικό χρόνο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πρέπει πρώτα να αποθηκεύσετε την εγγραφή του ήχου σας σε μορφή WAV, και στη συνέχεια να το αλλάξετε αργότερα σε mp3 μορφή.
    • Μόλις έχετε μια πλήρη καταγραφή του ήχου από την κασέτα ήχου στον υπολογιστή σας και σε μορφή WAV, μετατρέψτε το αρχείο σε MP3 xχρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα μετατροπής αρχείων WAV σε MP3 αρχεία. Τα περισσότερα προγράμματα Ripping περιλαμβάνουν επίσης ένα πρόγραμμα μετατροπής. Τώρα η μουσική του κασετόφωνού σας είναι αποθηκευμένο σαν ψηφιακό αρχείο ( mp3 ) το οποίο μπορεί να παιχθεί σε κάθε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή αποθηκεύοντας σε ένα CD ή σε μια συσκευή τύπου IPod.



Σημαντικές Σημειώσεις

Κατά την αποθήκευση ήχου από κασετόφωνο στον υπολογιστή σας ως αρχείο WAV,βεβαιωθείτε ότι έχετε άφθονο χώρο αποθήκευσης. WAV αρχεία είναι πολύ μεγάλα, συνήθως περίπου 10 megabytes για ένα λεπτό του ήχου. Οι κατάλληλες ρυθμίσεις για την ποιότητα CD από ένα αρχείο WAV

είναι 44.1kbs, στερεοφωνικό, και 16 bit. Οι ρυθμίσεις αυτές θα εξασφαλίσουν ότι η εγγραφή σας είναι πολύ υψηλής ποιότητας τύπου CD.



>Είναι σημαντικό να σημειωθούν ορισμένα σημεία κατά την εργασία με αρχεία MP3.


  • MP3 - MPEG (Motion Pictures Experts Group) Layer 3 Audio συμπίεση


  • Bit rate - το μέσο ποσό των bits ανά δευτερόλεπτο ότι ένα αρχείο ήχου ή βίντεο θα καταναλώσει ή διαδικασία. Συνήθως ποιότητα CD είναι μεταξύ 128 kbps και 160 kbps. Ωστόσο, 128 kbps είναι το de facto πρότυπο.


  • Rip - για την εξαγωγή μουσικής από CD (WAV αρχείο). Ωστόσο, μπορείτε επίσης να αντιγράψετε μουσική από μια κασέτα ήχου, βινυλίου ή άλλων μέσων μαζικής ενημέρωσης με τη χρήση της εισόδου Line In από την κάρτα ήχου σας.


  • Κωδικοποίηση - να λάβει ένα αρχείο, συνήθως ένα μεγάλο αρχείο WAV, και τα επεξεργάζεται σε μια νέα μορφή. Μορφές μπορεί να είναι MP3, WMA, OGG, κλπ. Κωδικοποίηση συνήθως απαιτεί το αρχείο να είναι συμπιεσμένα ώστε να είναι μικρότερα



  • * Για διευκρινήσεις ή περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε μαζί μας με e-mail.

    1 σχόλιο :

    Ανώνυμος είπε...

    Hello ALL! My name is Vitaliy Kokosko!!!