expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

1001 λύσεις για να παρακολουθήσετε τους αγώνες της αγαπημένης σας ομάδας στο Ιντερνετ ( PAOK Tv ).




Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τα τηλεοπτικά των ομάδων, λίγες μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ ( νταμπλούχος 2018 – 2019 ), βρέθηκε εκτός κάποιου συμβολαίου τηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων του εντός έδρας στην Τούμπα. Μετά από υποσχέσεις και αθέτηση του εγωκεντρικού κράτους ( διαπίστωσε και με πρόθεση ότι δεν υπάρχει θέση για ετήσιο συμβόλαιο κάλυψης του νταμπλούχου ). Προσπάθεια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ
Της ομάδας της Μακεδονίας. Ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε με κλειστά τα χέρια και προχώρησε ένα βήμα ακόμη πιο μπροστά. Τι έκανε; Μα ότι κάνουν όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομάδες. Αποφάσισε να μεταδίδει τους αγώνες που θα διεξάγονται στην Τούμπα μέσω του Tv Paok, το δικό του κανάλι στον κυβερνοχώρο.
Το άρθρο αυτό γράφτηκε να προσφέρει την όποια βοήθεια σε φίλους του ΠΑΟΚ που δεν έχουν εκείνες τις γνώσεις που θα ήθελαν να έχουν για να απολαμβάνουν τους αγώνες της Ομάδας τους όπου και αν βρίσκονται. Θα αναλύσουμε τι ακριβώς χρειάζεται κανείς ανάλογα με την περίπτωση του    (τι εξοπλισμό και λογισμικό χρειάζεται για μια όμορφη λήψη).
Ανάλογα με τι εξοπλισμό διαθέτουμε, που βρισκόμαστε π.χ. τοπικά, θα αναφέρουμε παρακάτω διάφορες περιπτώσεις και με τον ανάλογο εξοπλισμό.

ΚΙΝΗΤΌ

Κατέχω κινητό ( smartphone ) και βρίσκομαι διακοπές.

Αν διαθέτω πακέτο η πρόγραμμα τηλεφωνίας και με ίντερνετ ( ΜΒ, Ρυθμίσεις à Χρήση Δεδομένων ( on ) )
Σαυτή την περίπτωση από πλευράς εξοπλισμού είμαι έτοιμος για να δω τον αγώνα στο κινητό μου.

Κατέχω κινητό ( smartphone ) και βρίσκομαι διακοπές.
Δεν διαθέτω πακέτο η πρόγραμμα τηλεφωνίας με ίντερνετ.

Χωρίς ίντερνετ στο κινητό μας δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Αν βρισκόμαστε σε ξενοδοχείο, καφέ κλπ. Που διαθέτουν wifi, συντονίζουμε το κινητό μας στο wifi του καφέ η ξενοδοχείου που βρισκόμαστε                 ( Ρυθμίσεις à wifi à βρίσκουμε τον ρούτερ του καφέ και δίνουμε τον κωδικό που μας έδωσε το κατάστημα ).
Τώρα ο εξοπλισμός μας είναι ετοιμοπαράδοτος και με λίγες κινήσεις ακόμη θα βρισκόμαστε μέσα στην .... Τούμπα.

Tablet

Κατέχω tablet και με πακέτο η πρόγραμμα τηλεφωνίας με ίντερνετ ( tablet  που διαθέτει και simm τηλεφωνίας ). Βρίσκομαι εκτός οικίας.

Η λύση είναι ακριβώς όπως και με το κινητό που διαθέτει πακέτο η πρόγραμμα τηλεφωνίας με ίντερνετ.

Κατέχω απλό tablet
 
Είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση όπως στο κινητό χωρίς πακέτο ίντερνετ.
Πρέπει να καταφύγω στην περίπτωση του wifi..

Notebook

Κατέχω ένα φορητό ( Notebook )  με ενσύρματο ίντερνετ ( σύνδεση με κατάλληλο καλώδιο Router  και Notebook εντός οικίας ). Ε δω μπορούμε και ασύρματη επικοινωνία να έχουμε με τον Router της κατοικίας μας.

Εκτός οικίας.

 Είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση όπως στο κινητό χωρίς πακέτο ίντερνετ.
Πρέπει να καταφύγω στην περίπτωση του wifi..

Pc

Κατέχω ένα Pc ( Προσωπικό υπολογιστή ) με ενσύρματο ίντερνετ ( σύνδεση με κατάλληλο καλώδιο Router  και Υπολογιστή εντός οικίας ). Εδω μπορούμε και ασύρματη επικοινωνία να έχουμε με τον Router της κατοικίας μας.

Τηλεόραση ( smart Tv )

Μια τηλεόραση smart Tv ( έξυπνη Τηλεόραση ) έχει την δυνατότητα να είναι συνδεδεμένη ενσύρματα η ασύρματα με τον Router του διαμερίσματός μας, οπότε είναι έτοιμος ο εξοπλισμός για να απολαύσουμε τον αγώνα.

Εφόσον διαθέτουμε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις εξοπλισμού, απομένουν λίγα βήματα ακόμη για να βρεθούμε στον αγώνα της Τούμπας.



Πώς ακριβώς μπορώ να δω τον αγώνα;


Εφόσον έχετε ανάλογα με τις παραπάνω περιπτώσεις τον αναγκαίο εξοπλισμό, με την βοήθεια ενός browser ( λογισμικό, όπως Chrome, Opera, Microsoft internet κ.α. ) μπαίνουμε στην σελίδα tv.paokfc.gr 




Εκεί πατάμε στο κουμπί ¨WATCH NOW¨



Στην επόμενη σελίδα πατάμε την επιλογή “PAY PER VIEW”.





Με το πάτημα “PAY PER VIEW”, μας πηγαίνει στην παρακάτω οθόνη

όπου δίνουμε τα στοιχεία μας και τα στοιχεία της πιστωτικής η χρεωστικής κάρτας μας αν θέλουμε να πληρώσουμε με κάρτα.



και κάνουμε κλικ στο κουμπί Πληρωμή με Τράπεζα.

Όλα τα σπιτικά διαθέτουν σίγουρα μια τηλεόραση ( όχι όπως δήποτε smart Tv ). 

Σε περίπτωση που έχουμε μια από τις παραπάνω λύσεις αλλά με μικρή οθόνη ( π.χ. κινητό, tablet, Notebook, Pc ), έχουμε την δυνατότητα σύνδεσης των ανωτέρω συσκευών με την μεγαλύτερη Οθόνη της τηλεόρασης μας. Πάντα θέλει και το ανάλογο καλώδιο σύνδεσης των δύο συσκευών.


Προβολή της οθόνης του τηλεφώνου ή του tablet σας στην τηλεόραση





Για να συνδέσετε ένα τηλέφωνο Android ή tablet με τηλεόραση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο MHL / SlimPort (μέσω Micro-USB) ή Micro-HDMI, αν υποστηρίζεται, ή να μεταφέρετε ασύρματα την οθόνη σας χρησιμοποιώντας το Miracast ή το Chromecast.



Micro USB to HDMI MHL Adapter ( Κόστος ~ 7 $ )



Πως να συνδέσετε τον υπολογιστή η το Laptop σας με την τηλεόραση

Συνδέσεις HDMI





Το HDMI είναι το ψηφιακό αντίστοιχο του παλιού SCART: ένα καλώδιο που αναλαμβάνει όλη τη μεταφορά εικόνας και ήχου μεταξύ δύο συσκευών. 

Είναι η πιο απλή και ταυτόχρονα η καλύτερη δυνατή σύνδεση στις περισσότερες τηλεοράσεις, παρέχοντας την καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου HD, από ένα μόνο καλώδιο. 

Όλες οι σύγχρονες τηλεοράσεις έχουν τουλάχιστον μια υποδοχή HDMI, συχνά και περισσότερες. Το ίδιο και όλα τα laptop των τελευταίων 8-10 ετών.




Σύνδεση προτζέκτορα υπολογιστή


Τα καλώδια οθόνης είναι 2 κυρίως ειδών:

1. Το VGA που έχει 15 ακίδες και προσαρμόζεται στην αντίστοιχη υποδοχή της συσκευής και οι άκρες του είναι μπλε. 


2. Το HDMI το οποίο είναι νεώτερο και μοιάζει λίγο με το USB.




Στην περίπτωση που μία από τις 2 συσκευές διαθέτει τη μία υποδοχή και η δεύτερη την άλλη, αναζητάμε σε ειδικά καταστήματα τον κατάλληλο προσαρμογέα ή αντάπτορα. 

                                          VGA             HDMI

   
                                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια :