expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ποδοσφαιρικοί Αγώνες στο Διαδίκτυο και όχι μόνο

Ποδοσφαιρικοί Αγώνες στο Διαδίκτυο και όχι μόνο.

Παραμονές πολλών αγώνων γίνεται ο χαμός στον κύκλο ποδοσφαιρόφιλων κυρίως σε εκείνους που δεν διαθέτουν nova και Δορυφορική σύνδεση. Κυρίως τώρα τελευταία, που αγώνες ελληνικών ομάδων στο εξωτερικό, τους αναμεταδίδει το Connex-Tv, που ακόμη δεν διαθέτει την υποδομή να καλύψει τις ανάγκες των συμπολιτών μας πανελλαδικά.
Προϋπόθεση για το Connex-Tv είναι να υπάρχει σύνδεση στο Ιντερνετ και να πληρώνεται συνδρομή.
Παρακάτω θέλω να σας περιγράψω ( για τους φίλους που διαθέτουν σύνδεση Ιντερνετ ) πώς θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε σχεδόν κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξάγεται.
Μπαίνοντας στην σελίδα που βρίσκεστε και διαβάζετε αυτό το άρθρο ( www.memoryhellas.blogspot.com ), ψάχνουμε στην δεξιά στήλη της σελίδας τον τίτλο ¨Radio_Internet – Tv_Ιντερνετ¨ . Στην περιοχή αυτή υπάρχουν αποκλειστικά συνδέσεις ( Links ) που σας δίνουν την δυνατότητα να παρακολουθείτε ραδιοφωνικές εκπομπές ( πολύ χρήσιμο όταν στον τόπο σας δεν πιάνεται τον αγαπημένο σας σταθμό, εδώ ακούτε τα πάντα χωρίς πρόβλημα ) και παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων.
Επιλέγουμε στην ενότητα αυτή την σύνδεση ( Links ) ¨Αθλητικοί Αγώνες μέσω Ιντερνετ ( Τηλεοπτικά )¨.
Αφού πατήσουμε πάνω στην σύνδεση ¨ Αθλητικοί Αγώνες μέσω Ιντερνετ ( Τηλεοπτικά ) ¨, μεταφερόμαστε σε μια Σελίδα που έχουμε να κάνουμε την παρακάτω διαδικασία :
Στο επάνω μέρος της Σελίδας υπάρχει η λέξη ¨Search¨ (ψάχνω), πατάμε επάνω στην λέξη αυτή με το ποντίκι μας και μεταφερόμαστε σε μια δεύτερη σελίδα.
• Εδώ υπάρχει ένα παράθυρο Discipline, έχει μέσα στο παραθυράκι την λέξη “all” που σημαίνει ότι ψάχνω κάθε αθλητικό αγώνα. Για μεγαλύτερη ευκολία, αν ενδιαφερόμαστε για ποδόσφαιρο, ανοίγουμε από το βελάκι το παράθυρο και επιλέγουμε την λέξη ¨Football¨.
• Επόμενο βήμα είναι να επιλέξουμε την ημερομηνία που διεξάγεται ο αγώνας που μας ενδιαφέρει. Αν είναι αυθημερόν ο αγώνας, ήδη οι ημερομηνίες είναι σωστές και δεν χρειάζεται καμιά παρέμβαση από εμάς.
• Επόμενο Βήμα, κάτω από τα παραθυράκια δεξιά υπάρχει πάλι η λέξη ¨Search¨ και πατάμε επάνω εκεί. Μας φέρνει ένα κατάλογο με τους αγώνες όπως ο παρακάτω.
Μια μικρή περιγραφή του πίνακα, με την ημερομηνία επάνω αριστερά, την μπάλα που σημαίνει ποδόσφαιρο, την ώρα διεξαγωγής, το σήμα και η Ομάδα ( οικοδέσποινα ), η δεύτερη ομάδα και εκεί που γράφει δεξιά Live ( ότι θα υπάρχει περιγραφή του αγώνα Ζωντανά ).

Επόμενο βήμα πατάμε την μικρή τηλεόραση δεξιά στην γραμμή που μας ενδιαφέρει ο αγώνας που θέλουμε να παρακολουθήσουμε.
• Στην νέα σελίδα μας δείχνει λεπτομέρειες του συγκεκριμένου αγώνα όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.


Αριστερή στήλη με ποιο πρόγραμμα ( Software ) θα τρέξει ο αγώνας ( θα πρέπει να είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή μας ). Ένα πρόγραμμα που είναι σίγουρα εγκατεστημένο σε κάθε υπολογιστή είναι το ¨Windows Media Player¨. Άρα όποια γραμμή αναφέρει το ανωτέρω πρόγραμμα πατάμε εκείνο για να μας παίξει τον αγώνα. Αν δεν υπάρχει γραμμή με αυτό το πρόγραμμα, τότε θα προτιμήσετε εκεί που φέρει την λέξη ¨others¨. Τα υπόλοιπα προγράμματα ( Soapcast, Tvants, VLC, TVU, Veetle ), θα πρέπει να τα κατεβάσετε από το Ιντερνετ. Εμείς εδώ σας δίνουμε την δυνατότητα να κατεβάσετε τέτοιου είδους προγράμματα πατώντας απλά εδώ.
Για να μπείτε στον ποδοσφαιρικό αγώνα αφού έχει λυθεί και το τελευταίο εμπόδιο με το κατάλληλο πρόγραμμα, πατάμε στην λέξη ¨Play¨.


* Αν έχουμε εικόνα, έχουμε την δυνατότητα να έχουμε τον αγώνα σε full Screen και με το Escape επανερχόμεθα στο αρχικό μέγεθος της εικόνας.



* Αν σας πετάξει έξω ξαφνικά από τον αγώνα, ξαναπροσπαθήστε από την αρχή. ( πολλές φορές σελίδες αυτού του είδους έχει τα μέλη της και όταν καταλαμβάνουν τις θέσεις ¨επισκέπτες¨, όχι μέλη, και αυξηθεί ο αριθμός των τηλεθεατών, πετάγονται από το σύστημα τους μη μέλη και αυτά που μπήκαν τελευταία χρονικά στην σελίδα ( καλόν είναι να μπαίνετε λίγο πιο νωρίς από την έναρξη του αγώνα )

* Για τους περισσότερο εξοικειωμένους στο Internet μπορούν να κάνουνε χρήση όλα σχεδόν τα  προγράμματα ( Links ) που βρίσκονται στην ομαδα ¨Radio_Internet - Tv_Internet¨.

* Για όποια τυχόν ερώτηση ή επίλυση προβλήματος στείλτε e-mail στο :memory.hellas@gmail.com

2 σχόλια :

nik είπε...

εγω βλεπω στο

http://streampark.blogspot.gr

Memory_Hellas είπε...

Ευχαριστώ, φίλε μου, για την υπόδειξη. Επειδή όλα αυτά τα Links είναι πολύ ¨ρευστά¨ και εγω τελευταία βλέπω στα παρακάτω Links :

Sportlemon ( www.frombar.com ),
Stopstream ( www.stopstream.com ).

Τα ανωτέρω Links βρίσκονται και σε αυτό το Blog,
( memoryhellas.blogspot.com ), στην δεξιά στήλη κάτω από τον τίτλο ¨Radio_Internet - Tv_Internet¨.