expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013



Phonostar Player


Εάν διαθέτετε μια ευρυζωνική σύνδεση στο Internet (ADSL), μπορείτε να επιτρέψετε στον εαυτό σας την πολυτέλεια να ακούτε τον ραδιοφωνικό σταθμό που προτιμάτε. Δεν σας ενδιαφέρει καθόλου από πού μεταδίδεται, αυτό που σας νοιάζει είναι ότι έχετε την ευκαιρία να συντονιστείτε. Είναι ένα από τα θαύματα του Internet, που ξεπερνά τα φυσικά σύνορα και σας κάνει πολίτη του κόσμου.
Πριν την ύπαρξη του Internet για να συντονιστούμε για ξένους ραδιοσταθμούς, χρησιμοποιούσαμε τις συχνότητες ΑΜ ( Amplitude Modulation = Διαμόρφωση Πλάτους ). Η ποιότητα ήταν τις περισσότερες φορές κακή, μα κάθε τόσο πιάναμε τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις κάποιας άλλης χώρας, ανάλογα με το από πού συνδεόμασταν. Τώρα που υπάρχει το Internet, μπορείτε να ακουσετε χωρίς καμία διαφορά ραδιοφωνικές μεταδόσεις από τη Βραζιλία η την Ιαπωνία, καταβάλλοντας ελάχιστη προσπάθεια.


Το Phonostar Player είναι ένας ¨δέκτης¨ ραδιοφωνικών σταθμών που έχουν επιλέξει να μεταδίδουν το σήμα τους μέσω του Internet. Σήμερα υπάρχουν πολλά προγράμματα για PC που να είναι ¨ραδιοφωνικοί δέκτες¨, δεν υπάρχουν όμως πολλοί που να μπορούν να ηχογραφούν την μουσική που ακούτε και να την χρησιμοποιείτε και να την ακουτε όποτε εσείς θέλετε ξανά και ξανά !
Το πρόγραμμα Phonostar, μπορείτε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, δωρεάν, από την σελίδα : www.phonostar.com.

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Αφού κάνετε την εγκατάσταση του προγράμματος στον υπολογιστή σας, η χρήση του είναι μάλλον εύκολη.  Υπάρχουν 2 παράθυρα: το παράθυρο ¨λειτουργίας¨ με τα κουμπιά των εντολών και το παράθυρο ¨αναζήτησης¨. Στο παράθυρο ¨αναζήτησης¨, στην αριστερή μπαρα υπαρχουν κάποια κουμπιά μεταξύ των οποίων :

·        Favorites ( αγαπημένα ), αναφέρεται στους σταθμούς που ακούτε πιο συχνά. Στο εσωτερικό της καρτέλας Favorites βρίσκεται η επιλογή My stations ( Οι Σταθμοί μου ), στην οποία οργανώνετε τις προσωπικές σας επιλογές όσον αφορά τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις.
·        Top Stations ( Οι καλύτεροι σταθμοί ), απαριθμεί τους καλύτερους σταθμούς υποδιαιρώντας τους, ανά κατηγορία.
·        Search ( Αναζήτηση ), ρυθμίζετε τα κριτήρια αναζήτησης. Μπορείτε να προσδιορίσετε το είδος, τη χώρα, τη γλώσσα, τον τύπο του σταθμού και της μετάδοσης, όπως επίσης και την ποιότητα σε Kbit/sec. Η ακόμα και να εισαγάγετε κατευθείαν το όνομα του ραδιοφωνικού σταθμού, αν το γνωρίζετε. Στο τέλος ξεκινήστε την αναζήτηση, με ένα κλικ στην επιλογή Start search.

Για να ακούσετε ένα ραδιοφωνικό σταθμό, αρκεί ένα κλικ στο όνομά του, ενώ αν θέλετε να το προσθέσετε στα ¨αγαπημένα¨ σας, επιλέξτε την εντολή Add Favorites ( Προσθήκη στο Αγαπημένο ) από το αντίστοιχο μενού που εμφανίζεται με ένα δεξί κλικ του ποντικιού. Εάν θέλετε να εγγράψετε, πατήστε Recording ( Εγγραφή ), επιλέξτε την επιθυμητή ποιότητα και τη μορφή του αρχείου.

Για να εγγράψετε σε μορφή mp3, χρειάζεστε τον κατάλληλο κωδικοποιητή. Ο LAME Encoder που βρισκετε στο http://lame.sourceforge.net είναι ο ιδανικός. Αποσυμπιέστε το αρχείο και αντιγράψτε το lame_enc.dll στον φάκελο του προγράμματος ( C:\Programmsfiles\phonostar ).


απαιτήσεις συστήματος

Το phonostar-Player απαιτεί:

     Windows XP, 2000, ME, NT, 98 oder 95
    
πρόσβαση στο Διαδίκτυο
    
Ηχεία ή ακουστικά
     Windows Media Player
η RealPlayer


Δεν υπάρχουν σχόλια :