expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014



Πώς μπορώ να ¨συλλάβω¨ μια εικόνα από μια ταινία στο Microsoft Windows Media Player ;




Λύση 1η :



Εάν το Βίντεο που θέλετε να παρακολουθήσετε, υποστηρίζεται από το πρόγραμμα ¨Microsoft Windows Media Player¨ και δεν έχετε κάποιο άλλο πρόγραμμα για να σας δώσει μια λύση ώστε να μπορείτε να ¨συλλάβετε¨ μια συγκεκριμένη εικόνα από το βίντεο σας, δεν έχετε παρά  κρατώντας πατημένο το πλήκτρο CTRL ( αριστερό χέρι ), πατήστε με το δεξί χέρι σας το πλήκτρο ¨Ι¨  [ CTRL + I ]. Με το πάτημα των πλήκτρων, ανοίγει ένα παράθυρο για να αποθηκεύσετε την εικόνα σας, στον φάκελο ¨εικόνες¨. H λύση αυτή είναι  μια γρήγορη και εύκολη λύση.

Παρά το γεγονός ότι αυτή η λύση είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση , δεν μπορείτε να πάρετε τα αποτελέσματα που θέλετε , όπως η εικόνα θα είναι συχνά μικρότερη και χαμηλότερης ποιότητας από ό, τι θα δείτε όταν πατήσετε τα πλήκτρα .

Λύση 2η :



Εάν επιθυμείτε να ¨συλλάβετε¨  καλύτερες ποιοτικά εικόνες σε οποιοδήποτε μέγεθος , ακόμη και σε πλήρη οθόνη , δοκιμάστε αυτή τη δεύτερη λύση .


 Σημείωση: Η λύση αυτή χρησιμοποιείται για να ¨συλλάβει¨ τις εικόνες από οποιοδήποτε βίντεο.



Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η παρακάτω :



1.  Ανοίξτε το Microsoft Windows Media Player .
2 . Κάντε κλικ στο κουμπί Εργαλεία και στη συνέχεια Επιλογές .

3 . Μέσα στο παράθυρο Επιλογές , κάντε κλικ στην καρτέλα Επιδόσεις .

4 . Μέσα στο επιδόσεις ( Performance ),  κάντε κλικ στο κουμπί Για προχωρημένους .
5 . Στο Επιτάχυνση Βίντεο ( Video Acceleration ), ξετσακάρετε                    ( καταργήστε )  το  "Χρήση επικαλύψεων"

6 . Κάντε κλικ στο Ok.

7 . Τέλος , κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή , λέτε Ναι , αν σας ζητηθεί , και στη συνέχεια Ok στο παράθυρο Επιλογές .

Μετά τα παραπάνω βήματα έχει γίνει η παραμετροποίηση και μπορείτε  στο Windows
Media Player να ξεκινήσει το αρχείο της ταινίας και όταν φθάσει στη θέση που θέλετε να καταγράψετε μια οθόνη πατήστε το πλήκτρο Print Screen στο πληκτρολόγιό σας . Μπορείτε να ¨συλλάβετε¨ μια εικόνα σε παράθυρο ή σε πλήρη οθόνη , αν και λειτουργία πλήρους οθόνης μπορεί να μην έχει την καλύτερη ανάλυση.

Μόλις έχετε πατήσει το πλήκτρο Print Screen ( Prt Scr ) θα πρέπει να αποσταλεί η εικόνα μας στο πρόχειρο        ( clipboard ) και σας επιτρέπει να την  επικολλήσετε        ( paste ) σε ένα άλλο πρόγραμμα . Εάν δεν έχετε κάποιο άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας η δεν λειτουργεί σωστά στο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας σας, δοκιμάστε να κάνετε επικόλληση της εικόνας στο πρόγραμμα που ήδη έχετε στα Windows, στο Microsoft Paint.

Τέλος, εάν θέλετε να επαναλάβετε την ίδια διαδικασία, επαναλαμβάνετε τα παραπάνω βήματα, αλλά θα πρέπει να ελέγξτε το ¨user overlays¨ ( επικαλύψεις Χρήστη ) για να ενεργοποιήσετε ξανά αυτή τη λειτουργία .


τελική λύση


Υπάρχουν πολλά προγράμματα τέλος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρίτων κατασκευαστών. Τέτοια προγράμματα είναι :



  • Video Snapshots Genius,
  • Video Snapshots
  • Image Tools

Δεν υπάρχουν σχόλια :