expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Όταν,  στον υπολογιστή σας, τα Windows χρειάζονται μία αιωνιότητα για να ξεκινήσουν, μην πάει η σκέψη σας ότι οπωςδήποτε πρέπει να αλλάξετε τον υπολογιστή σας, αλλά ίσως υπάρχουν πολλά προγράμματα που εκτελούνται αυτόματα με την εκκίνηση του συστήματος σας.

Αυτά τα προγράμματα μπορούν να είναι στην διάθεση μας, αλλά δεν παύουν να σπαταλούν πόρους και μνήμη του συστήματος σας, με αποτέλεσμα ο υπολογιστή σας να ¨σέρνεται¨κυριολεκτικά ήδη από την έναρξη της λειτουργίας του.

Για την διαχείρηση της εκκίνησης των διαφόρων προγραμμάτων, τα Windows θέτουν στην διάθεση σας το βοηθητικό πρόγραμμα ¨Ρύθμιση Παραμέτρων¨.
Υπάρχουν όμως κάποια εργαλεία όπως το πρόγραμμα STARTER, που απλοποιούν πολύ αυτή την εργασία και χάρη σε μια πιο διορατική λειτουργία και γραφικό περιβάλλον διασύνδεσης.Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και μπορεί να το κατεβάσετε από το ιντερνετ :





Εφόσον ¨κατεβάσετε¨ το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας και το εγκαταστήσετε,Εκτός από την επιτάχυνση που θα πετύχετε κατά την εκκίνηση στον υπολογιστή σας, το STARTER είναι επίσης χρήσιμο για να καταλάβετε εάν υπάρχουν επικίνδυνα προγράμματα, όπως spyware, virus η dialer, εγκαταστημένα στον υπολογιστή σας.



ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ STARTER.


Αφού ¨κατεβάσετε¨ ( download ) και εγκαταστήσετε ( install ) το πρόγραμμα Starter, μπορούμε να ¨τρέξουμε¨ ( Run ) το πρόγραμμα θα λάβουμε την παρακάτω εικόνα :





Αν ρίξουμε μια πρώτη ματιά, θα δούμε αριστερά τους φακέλους που περιέχονται τα προγράμματα εκκίνησης και δεξιά τα προγράμματα που περιέχονται στον συγκεκριμένο φάκελο και τα οποία εκτελούνται αυτόματα κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας.

Στον τομέα Μητρώο ( Registry ) καταγράφονται όλα τα προγράμματα που ξεκινούν με την εκκίνηση των Windows.
Είναι φανερό ότι όσο περισσότερες εφαρμογές εκτελούνται στην εκκίνηση, τόσο περισσότερο χρόνο χάνουν τα Windows
για να γίνουν λειτουργικά.



Για να απενεργοποιήσετε ένα πρόγραμμα να ξεκινάει κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας, βγάλτε το σύμβολο (ν) που βρίσκεται μέσα στο τετραγωνάκι αριστερά του προγράμματος και επαναφέρετετό αν θέλετε να επαναφέρετε την εκκίνηση του υπολογιστή σας στην αρχική του κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :