expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΙΑΒΑΤΟΣ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΙΑΒΑΤΟΣ
Στην πατρίδα μας η κοινωνική Αριστερά, δηλαδή οι εργαζόμενοι γενικά, που υφίστανται της αρνητικές συνέπειες του νεοφιλελευθερισμού είναι γύρω στα 80%, ενώ η πολιτική Αριστερά δεν ξεπερνά συνολικά το 11 - 12%. Κανονικά βέβαια θα έπρεπε η κοινωνική και πολιτική αριστερά να ταυτίζονται. Εδώ όμως υπάρχει φοβερή διάσταση. Η εργατική τάξη και η φύσει σύμμαχοί της, αγρότες, μικροβιοτέχνες, μικροεπαγγελματίες κ.λπ. βρίσκονται κάτω από την ιδεολογική και πολιτική κυριαρχία των δύο κομμάτων του νεοφιλελευθερισμού, δηλαδή της Ν. Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Όπως είναι γνωστό, πάγια, στρατηγικής σημασίας, θέση του ΔΗΚΚΙ, που κατοχυρώθηκε από συνέδρια και κεντρικές επιτροπές είναι η ενότητα της Αριστεράς με την έννοια ότι διατηρούμε την ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική μας ανεξαρτησία και συνεργαζόμαστε πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα από κοινού συμφωνημένο. Έτσι προχωρούμε στα συμφωνημένα σημεία στην από κοινού δράση. Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε ταύτιση σ’ όλα τα σημεία. Στα άλλα θέματα που δεν υπάρχει συμφωνία ο καθένας ακολουθεί τη δική του στρατηγική και τακτική. Εάν π.χ. συμφωνούμε ενάντια στο Ευρωσύνταγμα, τότε θα συνεργαστούμε σ’ αυτό το σημείο.
Θα πρέπει να γίνει συνείδηση, ότι ιδανικές καταστάσεις δεν υπάρχουν και ότι ο κάθε αριστερός χώρος έχει τα δικά του προβλήματα.
Το ΔΗ.Κ.ΚΙ. με απόφαση του πρότεινε την στρατηγική του κοινού μετώπου, με παράλληλη διατήρηση της αυτονομίας και της αυτοτέλειας, όλων ανεξαιρέτως των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που ενδιαφέρονται να ανταγωνιστούν έμπρακτα τον μονόδρομο της νέας τάξης και του ολοκληρωτικού καπιταλισμού.
Με αυτό το σκεπτικό γίνεται η στήριξη από πλευράς του ΔΗ.Κ.ΚΙ. ( Δημοκρατικό – Κοινωνικό – Κίνημα ) κοινών ψηφοδελτίων με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις Ευρωεκλογές στις 7 Ιούνη του 2009.
Στόχος μας είναι η επιτυχία των ψηφοδελτίων συνεργασίας να αποτελέσει το μεγάλο βήμα για την συγκρότηση του ριζοσπαστικού Πόλου, δηλ. του αντιπάλου δέους στην παλιά και την νέα δεξιά του φιλελευθερισμού, ώστε να προκύψουν οι προϋποθέσεις εκείνες για μιά άλλη πορεία της χώρας μας.
Στόχος μας λοιπόν μιά ενιαία Αριστερά και απώτερος η κοινωνική Αριστερά να ταυτιστεί με την πολιτική Αριστερά.
Είναι οφθαλμοφανές ότι χωρίς την ενότητα της Αριστεράς θα είναι απόλυτος κυρίαρχος της πολιτικής ο δικομματισμός και συνεπώς ο νεοφιλελευθερισμός.
Είμαστε λοιπόν υπέρ της συνεργασίας και αργότερα του διαλόγου μ’ όλες αυτές τις δυνάμεις, ομάδες. οργανώσεις και προσωπικότητες που κράτησαν μια έντιμη στάση και κριτική προς τα δύο νεοφιλελεύθερα κόμματα εξουσίας, κρατώντας την αυτονομία μας και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του ΔΗΚΚΙ αλλά συμμετέχοντας στον προβληματισμό και των άλλων δυνάμεων.
Μερικά από σημεία που τίθενται σαν βάση συνεργασίας μιάς ενιαίας Αριστεράς :
· Αντισταθείτε και επιτεθείτε
· Συνεργασία όλων την δυνάμεων του ΟΧΙ που σημαίνει :

- ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν
- ΟΧΙ στη παγκοσμιοποίηση
- ΟΧΙ στην καταστροφή του περιβάλλοντος
-
ΟΧΙ στην Ανεργία
-
ΟΧΙ στους πολέμους της υπερδύναμης και την δορυφόρων της
.
-
ΟΧΙ στην κοινωνική αδικία
-
ΟΧΙ στο ρατσισμό
-
ΟΧΙ στην καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο.

Σαν ΔΗ.Κ.ΚΙ. (Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα ) αγωνιζόμαστε :
· Για καλύτερη Κοινωνία
· Για δίκαιη αναδιανομή Εισοδήματος
· Για ανάπτυξη και προστασία του Περιβάλλοντος για Ποιότητα Ζωής
· Για την Νεολαία, τον Εργαζόμενο, τον Συνταξιούχο και τον Μικρομεσαίο
· ..... για τον Άνθρωπο

.......
Διεκδικούμε την Ελλάδα που μας ανήκει!

Δεν υπάρχουν σχόλια :