expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Κατεβάστε VIDEO από το YouTube στο Δίσκο σας

Πως να κατεβάσετε στο δίσκο σας κάποια από τα Βίντεο που βρίσκονται στο YouTube.

Το You Tube υποστηρίζει πως δεν έχετε τη δυνατότητα να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας τα Βίντεο που είναι καταχωρισμένα στις σελίδες του. Αντι΄αυτό, υποστηρίζει πως σας παρέχει την δυνατότητα να κρατάτε τη Διεύθυνση ενός Βίντεο και να το προβάλλετε όποτε επιθυμείτε. Όμως στην περίπτωση που ο κάτοχος ενός Βίντεο το διαγράψει από το κανάλι του, τότε θα χάσετε και εσείς την πρόσβαση σε αυτό. Από την άλλη πλευρά δεν είναι ότι καλύτερο, κάθε φορά που θέλετε να δείτε ένα Βίντεο να περιμένετε να φορτώσει στον υπολογιστή σας. Είναι λογικό να προτιμάτε να αποθηκεύετε ορισμένα Βίντεο στο σκληρό σας δίσκο και να τα διαχειρίζεστε από εκεί όπως θέλετε.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ
Τα Βίντεο που είναι καταχωρισμένα στο You Tube είναι Flash Video της Adobe ( FLV ). Αυτό σημαίνει ότι για να αναπαραγάγετε τοπικά ένα τέτοιο Βίντεο θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο τον κατάλληλο player. Για να αναπαραγάγετε τα Βίντεο που κατεβάζετε από το You Tube με τον Windows Media Player, θα πρέπει να εγκαταστήσετε τον κατάλληλο codec/decoder στα Windows. Εναλλακτικά, θα πρέπει να μετατρέψετε το Βίντεο FLV σε κάποιον άλλον τύπο Βίντεο ( π.χ. XviD ) που να μπορεί να αναπαραχθεί από τον υπολογιστή σας. Ένα από τα γνωστότερα, δωρεάν προγράμματα αναπαραγωγής αρχείων τύπου FLV είναι ο FLV Player 1.3.3, τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.martijndevisser.com/blog/flv-player

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ
Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να εντοπίσετε το Βίντεο που σας ενδιαφέρει και θέλετε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Αφού το εντοπίσετε θα πρέπει να αντιγράψετε τη διεύθυνση URL του από το πεδίο διευθύνσεων του προγράμματος πλοήγησης ( αντιγραφή – copy ). Στη συνέχεια θα μεταβείτε σε μία από τις παρακάτω ιστοσελίδες ( www.keepvid.com , www.Vixy.net , www.keepv.com ) και να δηλώσετε την διεύθυνση που προηγουμένως αντιγράψατε (επικόλληση – paste).
Keepvid (keepvid.com): Επιλέγετε από το αναδιπλούμενο μενού το δικτυακό τόπο από τον οποίο προέρχεται το βίντεο που θέλετε να κατεβάσετε και πατάτε το κουμπί Download. Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί λίγο πιο κάτω θα περιλαμβάνεται ένα νέο link, το οποίο θα συνοδεύεται από το σύνδεσμο Download Link. Δεξιά από αυτόν αναφέρεται η κατάληξη του αρχείου που θα έχει το Βίντεο που θα κατεβάσετε. Πατήστε το σύνδεσμο Download Link, για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου αποθήκευσης και να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς. Δώστε ένα όνομα στο Βίντεο, προσθέστε την κατ’αληξη που αναφέρεται δίπλα στο σύνδεσμο και πατήστε Αποθήκευση.
Vixy (vixy.net) : Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα διαφέρει από την προαναφερθείσα, καθώς ταυτόχρονα με το κατέβασμα του Βίντεο επιχειρεί και τη μετατροπή του σε άλλη φόρμα. Τα Βίντεο FLV του You Tube μπορούν να μετατραπούν σε AVI για Windows ( Dvix και MP3 ), σε MOV για Mac ( MPEG-4 και MP3 ), σε MP4 για iPOD και PSP ( MPEG-4 και AAC ), σε 3GP για κινητά ( MPEG-4 και AAC ) και σε MP3 συλλαμβάνοντας μόνο τον ήχο από το Βίντεο. Έτσι, αφού επικολλήσετε στο κατάλληλο πεδίο τη διεύθυνση URL του επιθυμητού Βίντεο, θα πρέπει να επιλέξετε από κάτω τον τύπο του αρχείου στον οποίο θέλετε να κατέβει. Δυστυχώς, η διαδικασία αυτή είναι αρκετές φορές πολύ χρονοβόρα.
KeepV (www.keepv.com) : Το KeepV είναι μια εφαρμογή που μπορείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας και από εκεί να κατεβάζετε τα διάφορα Bίντεο. Γράψτε τη διεύθυνση URL του Βίντεο στη γραμμή διευθύνσεων (youtube:) της εφαρμογής και πατήστε το κουμπί Get Video. Η μεταφορά του αρχείου θα ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση και το Βίντεο θα αποθηκευτεί μέσα στον αντίστοιχο φάκελο της εφαρμογής. Για να δείτε όλα τα Βίντεο που έχετε κατεβάσει κατά καιρούς, πατήστε το κουμπί My Videos για να ανοίξει ο φάκελος. Επίσης και αυτή η εφαρμογή προσφέρει τη δυνατότητα μετατροπής των αρχείων FLV σε AVI για χρήση στα Windows, σε MOV για Mac, σε MP4 για iPod και σε 3GP για κινητά.
FIREFOX ΚΑΙ YOUTUBE: Μια εναλλακτική λύση για να κατεβάζετε εύκολα και γρήγορα Βίντεο από το YouTube δίνεται από το πρόγραμμα περιήγησης Firefox. Για το πρόγραμμα αυτό υπάρχει ένα ειδικό add-on (επέκταση), το DownloadHelper. Η επίσημη ιστοσελίδα του εργαλείου είναι η www.downloadhelper.net , στην οποία υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για τη χρήση του. Έχοντας εγκαταστήσει αυτή την επέκταση μπορείτε κάθε φορά που μεταβαίνετε στο YouTube και βλέπετε ένα Βίντεο που σας αρέσει να το κατεβάζετε πατώντας το εικονίδιο του DownloaderHelper.

Δεν υπάρχουν σχόλια :