expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ …………..ΠΕΡΙΜΕΝΕ !!!

Πέρσι ( 2007 ), ανακαλύφθηκε ένας πλανήτης ( Cliese 581C ) που απέχει 20 έτη φωτός από την Γη και σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις ενδέχεται να φιλοξενεί Ζωή.
Στις 9 Οκτωβρίου 2008 ένα ραδιοτηλεσκόπιο που βρίσκεται στην Ουκρανία έστειλε 501 σήματα ( φωτογραφίες, σχέδια και μηνύματα ).
Για να συγκεντρώσουν μηνύματα, οι επιστήμονες έκαναν έναν διαγωνισμό με τίτλο ¨Ένα μήνυμα από την Γη¨. Τόσο η συμμετοχή στον διαγωνισμό όσο και η θεματολογία των μηνυμάτων ήταν παραπάνω από εντυπωσιακές ( πάνω από 12.000.000 άνθρωποι με πάθος για την εξωβιολογία ( κλάδος της βιολογίας που μελετά την ύπαρξη ζωής σε άλλους πλανήτες ) ανταποκρίθηκαν στέλνοντας μηνύματα πολιτικού, περιβαλλοντικού, ακόμη και προσωπικού χαρακτήρα ).
Τα 501 μηνύματα που επελέγησαν μεταφράστηκαν σε δυαδική γλώσσα και μεταδόθηκαν από την Evpatoria, μια περιοχή της Ουκρανίας όπου βρίσκεται εγκατεστημένο το μεγάλο τηλεσκόπιο RT-70 το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως από την ουκρανική διαστημική υπηρεσία για την παρακολούθηση των τροχιών των αστεροειδών.
Μετά από 4 ώρες μετάδοσης τα μηνύματα είχαν εξέλθει από το ηλιακό μας σύστημα.
Στείλαμε λοιπόν τα μηνύματά μας και οι πιο αισιόδοξοι ελπίζουν ότι θα λάβουν κάποια απάντηση, αν και αυτό δεν θα γίνει νωρίτερα από το 2049, λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητα με την οποία ταξιδεύει το φως.
Από εδώ και πέρα το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να … περιμένουμε την απάντηση σε 40 χρόνια, αν υπάρξει κάποια απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :