expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΑΠΟΚΟΠΗ ΑΡΧΕΙΩΝ MP3



ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ.


Πολλές φορές έχουμε αντιγράψει τηλεοπτικές εκπομπές με μουσικά κομμάτια και δυστυχώς έχουμε παύσεις και ¨ομιλίες¨ των παρουσιαστών της εκπομπής.
Εμείς θέλουμε να απομονώσουμε το μουσικό μέρος της εκπομπής χωρίς τις ¨ομιλίες¨ που υπάρχουν και δημιουργούν παρεμβολές στην ακρόαση.
Για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην απομόνωση του ηχητικού κομματιού και την απομάκρυνση των ¨ομιλιών¨ και των παρεμβολών, εργαζόμαστε ως εξής :

1.      Κατεβάζουμε το πρόγραμμα MP3DirectCut από τον ιστότοπο www.mpesch3.de ( Το πρόγραμμα είναι δωρεάν ).
2.      Κατά την πρώτη εκκίνηση το πρόγραμμα σας δίνει την δυνατότητα να αλλάξετε την γλώσσα
3.      Αφού δηλώσετε την γλώσσα το πρόγραμμα σας υποδεικνύει μια μετακίνηση προκειμένου να αλλάξει την γλώσσα.
4.      Τώρα κάνετε κλικ στο Open ( άνοιγμα ) από το μενού File ( Αρχείο ) και επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να φορτώσετε.



Προτού να κάνουμε μια επέμβαση στο Αρχείο MP3, ας ρίξουμε μια ματιά στις κύριες εντολές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο πρόγραμμά μας.
Στο πλαίσιο Nav ( πλοήγηση ) είναι συγκεντρωμένα τα εργαλεία που σας επιτρέπουν να μετακινηθείτε στο εσωτερικό του μουσικού κομματιού.
Μπορείτε να πάτε: Πίσω η Μπροστά κατά ένα μικρό προκαθορισμένο βήμα Και Πίσω η Μπροστά κατά ένα μεγάλο καθορισμένο βήμα. Μπορείτε να μετακινήστε στην Αρχή η στο Τέλος τρέχουσας επιλογής/μέρους. Υπάρχει και ζουμ για να μεγεθύνετε η να μειώσετε την απεικόνιση της κυματομορφής του μουσικού κομματιού,
Στο πλαίσιο  Edit  ( επεξεργασία ) βρίσκονται τα διάφορα λειτουργικά εργαλεία του προγράμματος ( Cut, Edit, Set begin, Set End ) ( Αποκοπή, Επεξεργασία, Επιλογή Αρχής, Επιλογή τέλους ).
Στο πλαίσιο Audio ( Ήχος ) υπάρχουν τα εργαλεία για τον χειρισμό ακρόασης του κομματιού. Εργαλεία όπως : Επανεκκίνηση, Παύση, Αναπαραγωγή, Εγγραφή, αναπαράγει τα 2’’ στην αρχή της επιλογήςαναπαράγει τα 2’’ από την αρχή της επιλογής, αναπαράγει τα 2’’ στο τέλος της επιλογής, αναπαράγει τα 2’’ από το τέλος της επιλογής, αναπαράγει την επιλογή ως αποκοπή (  2’’ πριν και μετά ).
Για να αφαιρέσετε τις παύσεις στην αρχή και στο τέλος του μουσικού κομματιού, πρέπει πάνω από όλα να σημαδέψετε το ¨ανεπιθύμητο¨ τμήμα. Αυτό θα γίνει ως εξής :
  1. Ακούστε το κομμάτι με ένα κλικ στο Play (Αναπαραγωγή). Για να διακόψετε την ακρόαση πατήστε Stop. Τοποθετήσετε τον δείκτη του ποντικιού στο τέλος του ανεπιθύμητου τμήματος κρατώντας πατημένο το πλήκτρο CTRL στο πληκτρολόγιο: εμφανίζεται μια κίτρινη και γραμμοσκιασμένη ¨γραμμή αναπαραγωγής¨. Μπορείτε να τοποθετήσετε τη γραμμή με μεγαλύτερη ακρίβεια κρατώντας πατημένο το πλήκτρο CTRL και κάνοντας κλικ με το δείκτη του ποντικιού στα βέλη της γραμμής ολίσθησης.
  2. Κάντε κλικ στο πλήκτρο Set end (τέλος επιλογής), έπειτα κάνετε κλικ περισσότερες φορές στο ¨<<¨ η ¨<<<¨ μέχρις ότου η γραμμή αναπαραγωγής να φθάσει στην άκρη του κομματιού. Τώρα πατήστε το πλήκτρο Set begin (Αρχή επιλογής).
  3. Κάνετε κλικ στο πλήκτρο ¨..=>|¨ για να ακούσετε τα 2 πρώτα δευτερόλεπτα του κομματιού μετά από το διάστημα που επιλέξατε. Αν δεν είναι ακριβώς το τμήμα που θέλατε να αποκόψετε, πηγαίνετε στο Edit (Επεξεργασία) και επιλέξτε την εντολή Cancel selection (Ακύρωση επιλογής), και προχωρήστε όπως περηγράφηκε προηγουμένως. Σε αντίθετη περίπτωση, κάνετε κλικ στο Cut (Αποκοπή).

  1. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία, για να αφαιρέσετε την τελική παύση. Στο τέλος αποθηκεύστε το αρχείο από το μενού File (Αρχείο).





* Σας συνιστούμε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του αρχείου σας, πριν αρχίσετε όλη αυτή την διαδικασία, για την περίπτωση στην οποία το τελικό αποτέλεσμα δεν θα σας ικανοποιήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :