expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Δείτε ποιοι είναι συνδεδεμένοι στο ασύρματο δίκτυο σας !



Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για 
να ασφαλίσουμε το ασύρματο δίκτυο μας 
είναι η κρυπτογράφηση, η οποία κωδικοποιεί 
τα δεδομένα που μεταφέρονται από τον 
υπολογιστή σας στο ασύρματο router 
και αντίστροφα. Η κρυπτογράφηση 
είναι απαραίτητη για να εμποδίσουμε 
άλλους χρήστες να μπαίνουν δωρεάν στο 
δίκτυο από το δικό μας router , αλλά δεν είναι 
ικανή να μας προστατέψει από Hackers. 
Για να μπορέσουμε να διαπιστώσουμε αν άλλα 
    άτομα ανεπιθύμητα είναι συνδεδεμένα στον δικό 
    μας ασύρματο router, αυτό θα γίνει με την βοήθεια 
    ενός λογισμικού ( προγράμματος ) που φέρει την 
    ονομασία ¨παρατηρητής ασύρματου δικτύου¨ 
    ( Wireless Network     Watcher ).
Περιγραφή του Προγράμματος.
Ο παρατηρητής ασύρματου δικτύου (Wireless Network Watcher) είναι ένα μικρό βοηθητικό πρόγραμμα που σαρώνει το ασύρματο δίκτυo σας και εμφανίζει τη λίστα όλων των υπολογιστών και των συσκευών που είναι σήμερα συνδεδεμένοι στο δίκτυό σας.
Το πρόγραμμα wireless Network Watcher μπορείτε να το κατεβάσετε (download) δωρεάν
Από την σελίδα :


Η εφαρμογή Wireless Network Watcher σαρώνει το ασύρματο δίκτυο σας και σας εμφανίζει μια λίστα με όλους τους υπολογιστές και τις συσκευές που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο σας.
Για κάθε συνδεδεμένη συσκευή θα σας εμφανίζεται η διεύθυνση IP , η διεύθυνση MAC, ο κατασκευαστής της κάρτας δικτύου και προαιρετικά το όνομα του υπολογιστή.




Περιγραφή Στηλών :
Διεύθυνση IP ( IP Address ) : Η διεύθυνση IP της συσκευής ή του υπολογιστή.
Όνομα συσκευής ( Device Name ) : Το όνομα της συσκευής ή του υπολογιστή. Αυτό το πεδίο μπορεί να παραμείνει κενό αν ο υπολογιστής ή η συσκευή δεν παρέχει το όνομά του.
Διεύθυνση MAC ( MAC Address ) : Η διεύθυνση MAC του προσαρμογέα δικτύου.
Εταιρία Προσαρμογέα Δικτύου (Network Adapter Company ) : Η εταιρία που κατασκεύασε τον προσαρμογέα δικτύου, σύμφωνα με την διεύθυνση MAC. Η στήλη αυτή μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τον τύπο της συσκευής ή του υπολογιστή. Για παράδειγμα, αν το όνομα της εταιρείας είναι η Apple, η συσκευή είναι πιθανώς ένας υπολογιστής Mac, iPhone ή iPad. Αν η επωνυμία της εταιρείας είναι η Nokia, η συσκευή είναι πιθανώς ένα κινητό τηλέφωνο της Nokia.
Σαν προεπιλογή, αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα χρησιμοποιεί μια εσωτερικής MAC βάση δεδομένων διευθύνσεων που αποθηκεύονται μέσα στο αρχείο .exe.
Πληροφορίες συσκευής ( Device Information ) : Αυτή η στήλη εμφανίζει τον υπολογιστή σας εάν η συσκευή είναι ο υπολογιστής που χρησιμοποιείτε αυτή τη στιγμή. Αυτή η στήλη εμφανίζει τον Router σας αν η συσκευή είναι ο ασύρματος δρομολογητής.
Κείμενο χρήστη (User Text ) : Μπορείτε να ορίσετε το δικό σας κείμενο σε οποιαδήποτε συσκευή που ανιχνεύεται από το Wireless Network Watcher. Σαν προεπιλογή, αυτό το πεδίο είναι γεμάτο με το όνομα της συσκευής. Για να αλλάξετε το κείμενο χρήστη, απλά κάντε διπλό κλικ στο στοιχείο και πληκτρολογήστε το κείμενο που θέλετε.
Ενεργή ( Active ) : Καθορίζει εάν αυτή η συσκευή είναι ενεργή. Όταν μια συσκευή δεν εντοπίζεται πια, στη στήλη «Ενεργή» αξία είναι ενεργοποιημένη από το «Ναι» στο «Όχι».
Μπορείτε επίσης να εξάγετε τη συνδεδεμένη λίστα συσκευών σε html / xml / CSV / αρχείο κειμένου, ή να αντιγράψετε τη λίστα στο πρόχειρο και στη συνέχεια να επικολλήσετε στο Excel ή άλλη εφαρμογή λογιστικών φύλλων.
Η εφαρμογή Wireless Network Watcher δεν χρειάζεται εγκατάσταση και υποστηρίζει Ελληνικά. Βέβαια η εφαρμογή μπορεί να σαρώσει ασύρματα δίκτυα στα οποία είστε συνδεδεμένοι.
Το Wireless Network Watcher είναι συμβατό με Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003/2008, Windows Vista και Windows 7.




Δεν υπάρχουν σχόλια :