expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Η ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ IP


( Διεύθυνση εξοπλισμού αποστολής μιας συγκεκριμένης ιστοσελίδας ).


Πολλές φορές μας γεννάται η ερώτηση, όταν επισκεπτόμαστε μια ιστοσελίδα, άραγε από που εκπέμπει η ανωτέρω σελίδα;
Πίσω από κάθε ιστοσελίδα αντιστοιχεί και μια διεύθυνση , αποκαλούμενη IP.




·         Μία διεύθυνση IP (Ip address - Internet Protocol address), είναι ένας μοναδικός αριθμός που χρησιμοποιείται από συσκευές για τη μεταξύ τους αναγνώριση και συνεννόηση σε ένα δίκτυο υπολογιστών που χρησιμοποιεί το Internet Protocol standard.
·         Κάθε συσκευή που ανήκει στο δίκτυο - όπως επίσης δρομολογητές (routers), υπολογιστές, time-servers, εκτυπωτές, μηχανές για fax μέσω Internet, και ορισμένα τηλέφωνα - πρέπει να έχουν τη δική της μοναδική διεύθυνση.
·         Μία διεύθυνση IP μπορεί να θεωρηθεί το αντίστοιχο μιας διεύθυνσης κατοικίας ή ενός αριθμού τηλεφώνου (σύγκριση με VoIP) για έναν υπολογιστή ή άλλη συσκευή δικτύου στο Διαδίκτυο. Όπως κάθε διεύθυνση κατοικίας και αριθμός τηλεφώνου αντιστοιχούν σε ένα και μοναδικό κτίριο ή τηλέφωνο, μια IP address χρησιμοποιείται για τη μοναδική αναγνώριση ενός υπολογιστή ή άλλης συσκευής που συνδέεται στο δίκτυο.





Σε περίπτωση που θέλουμε να ανακαλύψουμε το που βρίσκεται μία IP διεύθυνση ή κάποια ιστοσελίδα αυτό γίνεται πολύ εύκολα.Αν πρόκειται για ιστοσελίδα θα πρέπει πρώτα να βρούμε ποια είναι η IP της διεύθυνσης.Κάνουμε λοιπόν το εξής:
Στο λειτουργικό σύστημα των Windows ακολουθούμε τις εντολές
1. Έναρξη à Εκτέλεση à cmd

2. Οι ανωτέρω εντολές θα μας ανοίξει το παράθυρο διαχείρισης εντολών και εκεί θα πρέπει να πληκτρολογήσουμε την εντολή tracert και την web address της ιστοσελίδας που θέλουμε να μάθουμε το που βρίσκεται. Για παράδειγμα :                          
    tracert www.memoryhellas.blogspot.gr    

3. Αμέσως θα μας εμφανίσει την IP της ιστοσελίδας η οποία και είναι :  216.58.211.33 και θα αρχίσει η δρομολόγηση από router σε router μέχρι να φθάσει στην τελική διεύθυνση. Ο παρακάτω πίνακας μας δείχνει όλη την δρομολόγηση, μετά από την εντολή που δώσαμε.




4. Έχοντας λοιπόν την IP μπορούμε να πάμε στην ιστοσελίδα :


και να βάλουμε την IP αυτήν στο κενό πεδίο και να πατήσουμε track IP.

5. Ακριβώς από κάτω θα μας αποκαλύψει την χώρα, την πόλη, τον ISP ( πά`ροχο ) της IP διεύθυνσης, το γεωγραφικό ύψος και πλάτος και την τοπική ώρα. Παράλληλα θα έχουμε και εικόνα από το που βρίσκεται η IP μέσω το Google Maps που θα μας εμφανίσει στην ίδια σελίδα.






Ένα δεύτερο παράδειγμα, θέλουμε να συγκεντρώσουμε τις πληροφορίες για την ιστοσελίδα : www.plaisio.gr

1.  Έναρξη à Εκτέλεση à cmd
2.   tracert www.plaisio.gr




3. IP = 62.35.6.75     

4.

   IP=62.35.6.75

          
                      

Δεν υπάρχουν σχόλια :